Piccadilly Circus

2013-08-31 kl. 19:22:00
 
Helloooo, nu ligger jag i min säng och har precis kommit hem. Idag har jag varit i London med Johanna och Hanna och shoppat lite, jag köpte då bland annat ett dator skal och sen även ett nytt puder som var välbehövligt. Vi käkade även lunch på Nandos och jag åt då kycklingburgare som var god, inte det godaste med god.
 
Igår på skolan hade vi vid 7 lite wine and cheese med värdfamiljerna och efter det så gick ett antal personer, mest ifrån min klass, ner till Richmond Green och bara chillade och snackade typ. Det var väldigt mysigt och kul att lära känna nya personer. De flesta här som går på SSL är väldigt positiva och lätta att prata med vilket gör att man lär känna personer ändå ganska lätt. 

Lite shopping

2013-08-30 kl. 11:50:24
 
Det här var de två sakerna jag köpte igår när vi var inne i London. Jag älskar skorna, färgen är cp snygg och de är väldigt sköna. Det var två saker som jag faktiskt behöver så det är skönt när det är köpt. Annars fanns det inte så mycket annat som jag kände att jag ville köpa. Det är ju en annorlunda stil i London jämfört med hemma, det är lite mer hipster här och det tycker jag inte riktigt är jag. Men dock är det skönt, det är så jobbigt när man vill ha allt så räcker inte pengarna. 
 

London

2013-08-30 kl. 00:45:00
Idag åkte vi änligen till London. 
 
Idag efter skolan, som slutade klockan halv 2 ungefär, så åkte jag och några andra tjejer ifrån klassen in till London. När vi var där gick jag, Johanna och Hanna runt först till Nike, där jag köpte ett par nya springskor, och sen till Abercrombie och Vicorias Secret, det var typ det vi gick till, men det var väldigt mysigt. Sen gick vi till Carnaby Street för att käka och vi åt på en hamburgerresturang som hade mycket goda hamburgare. Typ vid sju kanske åkte vi tillbaka till Richmond för att gå till en pub för att möta några andra personer ifrån Svenska skolan, så där satt vi och hade det bra och sen vid typ 20 i 10 började vi åka hem. Så nu för en liten stund sen kom jag hem och jag har gjort lite te så nu ska jag kolla lite film eller nått, jag börjar inte förrän klockan 12 imorn, so that's nice!!

The Bentall Centre

2013-08-28 kl. 19:36:00
 
Idag spenderades först dagen i skolan, ofc. Där fixade vi först lite i klassrummet med schoolsoft osv. efter det så gick vi ner till entren för att ha lite swede-dating. Det är ju bra att man ska lära känna varann och så vidare men jag tycker att det är svårt ändå när det går så pass snabbt, man hinnner ju inte riktigt veta vem personen är och jag kommer inte ihåg vad många heter. Aja efter det gick vi till Tescos för att köpa mat och sen satte vi oss i en park nere i Richmond, det var myyyysigt. Sen gick vi tillbaka till skolan och så introducerade sig några av lärarna så man vet vem det är man har i de olika ämnerna. 
 
Väl sen efter skolan åkte jag, Johanna, Hanna och Frida, och sen även fridas rumskompis, till Kingston för att shoppa lite då till The Bentall Centre. Jag hittade bara en rosa morgonrock vilket är nödvändigt att ha här i London då det inte är så varmt hela tiden i husen. Det hade jag planerat att köpa så det är skönt att ha det gjort. Jag funtar även på att köpa ett gymkort och det kostar 40 pund i månaden vilket jag inte tycker är jätte dyrt då det ingår allt, då bland annat grupp pass, pool och aaa resten. Får höra lite också om det är någon annan som ska skaffa eller om jag hittar ett annat, för det är ändå skönare att vara två. 
 
Anyway, nu tänkte jag kolla på Idol eller PLL. Tror PLL eftersom att Felicia min vän tydligen dog när hon såg det. 

Mitt nya rum

2013-08-27 kl. 20:44:56
 
Här har ni då mitt nya rum. Jag bor på den tredje våningen och har ett eget badrum, tv och en stor och skön säng. Som ni ser är det ljust och fräsht och det har mycket fönster. Jag är väldigt nöjd att jag får bo här!

The first day

2013-08-27 kl. 19:14:51
 
Första dagen i skolan är avklarad. Imorse följde Carmel med mig till skolan för att visa vägen, där sen var det info om typ allt. Sen fick vi träffa våran klass och mentorer och allt det kändes bra och de flesta kändes snälla, jag hann inte prata med alla men dem jag pratade me var det iallafall. Efter det gick vi tillsammans till Richmond terrace och fick lite lunch, eller en macka och sist gick vi till Richmond staden eller vad man ska säga. Där visade först lärarna vad man kunde fixa allt och sen gick jag runt där med Johanna och Hanna. Vi fixade oystercard för några dagar, man ska betälla ett som jag kan ha under året, simkort till mobilen och lite shampoo och sånt. Sen satte vi oss och tog en kaffe och bara chillade, jag måste säga att jag trivs väldigt bra änsålänge. 

Jag mår bra

2013-08-26 kl. 23:03:00
Gud vad jag är glad, det känns så himla skönt att jag har kommit i den här familjen. Dom är verkligen supergulliga och jag bor verkligen jättefint. 
 
Dagen idag har bara varit lång och förväntansfull. Jag åkte till arlanda vid 9 tiden och innan det var titti hemma hos mig en snabbis bara för att säga hej då, det var så sorgligt när jag skulle åka men jag var jättglad att hon kom dit den lilla stunden. Jag vinkade av min familj och båda mina systrar grät så då kunde inte jag heller hålla tillbaka tårarna. Sen lyfte planet 11.10 eller det var lite försenat men aa typ. När vi kom till flygplatsen fick vi vänta i en och en halv/två timmar på att alla ifrån göteborg och malmö skulle komma och när de väl kom så åkte jag och några andra bussen till allas hus. Jag var väl någonstans i mitten av turen och herregud vad jag var nervös, men väl vid hemmet möttes jag av Carmel min värdmamma och efter en stund kom resten av familjen. Då gick vi alla till themsen till en pub och där mötte vi upp två andra familjer som även dem hade studenter från svenska skolan, och det var då dom jag satt och pratade lite med på bussen så det var lite kul. Sen gick vi hem, åt vi hamburgare och sen chokladtårta och te. Nu somnar jag snart så godnatt.
 
Förlåt alla som jag inte har svarat på men det har varit så kaosit, eller inte kaosit men det har varit så mycket, här har ni i alla fall en liten update så ska jag svara er alla sen. 

"Ha det så jättebra nu"

2013-08-25 kl. 23:54:42
Mina 2 underbara systrar, dem är världens bästa!
 
Imorn vid denna tid är jag i London hemma hos min värdfamilj. Kan knappt förstå det om jag ska vara ärlig, och det är väl kanske därför som jag inte känner mig så nervös det känns bara konstigt. Aaaah herregud... 
 
Anyway, jag tycker i alla fall att de här sista dagarna har varit super. Igår så köpte jag ju som sagt min väska och sen började jag packa, och det är så skönt när man känner sig klar och att det ända som är kvar är det jag ska använda imorn bitti. Sen så har mina närmsta kompisar varit här och umgåtts med mig både igår och idag, och det har varit sååå mysigt, de alla är så bra. Idag cyklade jag även med min pappa till Pont i hägenäs och käkade lite brunch som var supergod, det var mysigt att få en stund med honom. Under kvällen har jag bara varit med min mamma, mina systrar och Maja min bästis, vi kollade paradise hotel åt macaroones och bara hade det bra.
 
Gud vad jag kommer sakna alla, men jag tycker att det är så skönt för att mina närmaste kommer att komma till mig. 
 
 

tjp

2013-08-25 kl. 22:03:00
OBDJWDSJDNS
 
Följ min blogg med Bloglovin

Avsked

2013-08-24 kl. 14:23:00

 
Nu är det påriktigt, I onsdags åt jag lite avskedsmiddag hemma hos min pappa och i torsdags hemma hos mamma med mina släcktingar. Igår så hade jag tjejmiddag/avskedsmiddag för alla mina närmsta babes och det var jättekul och väldigt mysigt, jag kommer verkligen sakna allihop för dem är såååå bra. Vi började med att käka lite middag och sånt och vid 12 ungefär så skulle vi till någon fest typ men det var väl inte jättekul så efter ett litet tag gick vi till tippen och satte oss och snackade och sen så sov Maja, Andrea och Felicia hemma hos mig. Very coooooooozy!
 
Sen idag har jag varit och köpt resväska, det var på tiden, så nu har jag 2 stora resväskor som jag ska ha med mig. Så nu äre bara att packa alltihop.

TGI Fridays

2013-08-20 kl. 22:43:37
Classic käka Fridays, mmmmm men det är ju förjävla niiice. Idag så jobbade jag lite på morgonen och sen typ vid 5 så åkte jag till stan me Maja för att sola. Men när vi kommer dit är solariet självklart stängt, så vi gick till Fridays istället och käkade lite middag. Som ni ser på bilden så käkade jag tomatsoppa, den var mycket god. Kom hem för cirkus 1 h sen så nu tänkte jag sätta på en film eller nått, hahah kommer säkert somna dirr som jag alltid gör.
 

Svenska Skolan I London

2013-08-19 kl. 22:25:00
 
Det är alltså i den här skolan som jag ska börja i om lite drygt en vecka, jag tycker att den ser väldigt fin ut. Hela byggnaden är inte Svenska skolan utan det är typ en fjärdedel/femtedel som är svenska skolan och sen är det ett internationellt universitet. Skolan ligger i Richmond som ligger ca en halvtimme ifrån London, vilket jag tycker är skönt. 
 
Hahah nu i veckan börjar typ alla mina vänner skolan, det är kul för det gör inte jag. Min klass som jag gick i började idag, de slutade tydligen 16 idag och sen så var inte deras schema det bästa, hahah jag ba njuter.
 

Kräftisar

2013-08-18 kl. 17:17:00
Tjoooooo, igår så var jag och två andra kompisar hemma hos Linnea och käkade lite kräftor, mmmmm det va gott. Vid 9 tiden kom det fler folk så det va väl kul, sen på kvällen kom min syster och hämtade mig så vi var väl hemma ca 2. Sen idag åkte jag och mamma till stan för att käka lite lunch. Vi delade på en pizza i Gamla stan på stortorget, jag tror att resturangen hette de svarta fåren. Efter det åkte vi en snabbis till mörby och köpte ett skrivblock som jag ska ha till skolan.
Nu tänkte jag försöka börja packa litegrann, i alla fall det som jag inte kommer att använda, vi får väl se hur det går. 

Durlston Road, Kingston

2013-08-17 kl. 15:00:00
Här i det här huset kommer jag bo, känns som ett riktigt engelskt hus. Det tar ca 45 minuter till London och ca 20 minuter till skolan med buss så det är skönt, det känns som ett bra läge.
 
Jag har också pratat lite med min värdfamilj, de verkar vara snälla och jag är jättenöjd än sålänge. Jag ska bo hos ett gift par som har två barn som är 11 och 13 och sen har de även en hund. Jag tycker att det låter toppen. Ganska sjukt ändå att jag ska flytta till London och inte bo hemma i trygga Sverige. Jag kommer inte att ha min familj och mina vänner runt om mig, jag kommer ju säkert få vänner där men ändå. Det kommer bli en ganska så stor omställning med allting, bara att alla typ säger att man går runt och fryser hela tiden och att man inte bara kan gå till kylen för att hämta mat för att man måste fråga först osv. Menmen jag ska ejjjj klaga för jag ska ju faktiskt bo i London!!!!
 

9 dagar kvar

2013-08-17 kl. 12:12:00
När jag var i London i våras med min syster
 
Det är sick vad tiden går snabbt, det känns inte som det var längsen alls jag fick reda på att jag kommit in i skolan och jag kollade nu och det var 121 dagar sen, herregud. Nu är det snart på riktigt, det som det känns mest som jag har väntat på kommer att vara min verklighet om 9 dagar. Det är skönt för att alla som jag har hört om eller pratat med som har gått i Svenska skolan i London säger att det har varit verkligen jätte bra, även fast det är svårt ibland med hemlängtan osv. Men jag hoppas och känner lite på mig att mitt år också kommer att bli bra.